Ai credinta?!?

Totul a pornit de la un film. Recomand cu caldura ca macar o data in viata sa vedeti “Do you believe?”. Pe cei mai reticenti din punct de vedere religios, ii sfatuiesc sa priveasca dincolo de simbolurile religioase si semnificatia lor.

17312280-mmmain

Pentru mine, filmul a fost ca o voce soptindu-mi de undeva de dupa umar ca lucrurile care se intampla au rostul lor si ca totul se indreapta intotdeauna spre mai bine.

M-am intrebat, de asemenea, ce inseamna credinta si ce inseamna sa ai credinta. Nu este tocmai un bun palpabil pe care sa il posezi. Mai degraba este ceva ce poti cultiva in interiorul tau si poti creste doar tu. Poate cumva sa ti-o dea altcineva? Cel mult poti sa te “increzi” in el/ea sau in ceva. Sa crezi in el…si atunci cat de corect spus este ca “ai credinta”? Mai repede simti credinta din tine. Bineinteles ca reactionam de cele mai multe ori sub impuls extern, dar asta nu face decat sa trezeasca ceva in interiorul nostru.

fnd_mc_doyoubelieve

Si daca aceasta “credinta” presupune ca eu sa simt, ce ar trebui sa simt mai exact? Nu cred ca este, nu stiu daca este un lucru perfect valabil pentru fiecare dintre noi. Eu simt siguranta, simt ca proprii mei pasi ma poarta acolo unde este mai bine pentru mine, pe drumul meu, fie ca reusesc sa constientizez fiecare pas sau nu.

Mi-ar fi mult mai greu sa numesc un obiect al credintei, un lucru, o fiinta spre care sa ma indrept, in care sa cred. Cred in tot si in ascelasi timp in nimic exterior mie. A nu se intelege ca eu sunt Dumnezeu! Cred doar ca ceea ce se manifesta in exteriorul meu se manifesta si in interior. Cred ca sunt o picatura in ocean si prezint toate proprietatile oceanului, dar nu sunt Oceanul. Modul in care imi traiesc viata si valorile mele creaza curentul care ma poarta dintr-o parte a oceanului in alta, de la suprafata spre adancuri si invers.

7965853926c445b9c09e98e3ac9fcaa1_large

Nu cred neaparat in cineva sau ceva, dar am invatat nici sa nu neg posibilitatea existentei a “ceva” mai mare ca tot oceanul sau dincolo de el. Cred ca eu pentru mine sunt viata si viata se manifesta prin mine.

Din punct de vedere psihologic, functionam ca o masina hibrid. Cand motorul termic, cu combustibil, functioneaza , cel electric doar ii da mai multa putere. Iar cand se opreste principalul, intervine electricul pt a sustine functionarea masinii. Protejam asa si motorul cu combustibil si ne si asiguram ca avem mai multa putere pentru a ne continua drumul. Economie de suferinta si eficienta crescuta in a parcurge drumul si a ajungr acolo unde ne dorim. Trebuie doar sa ne ajustam putin stilul de condus pentru a ne bucura din plin de experienta.

latest

Sa ne hranim cu ceea ce suntem in interior, sa conducem prudent si sa vedem unde ne poarta curentii!

Zi frumoasa tuturor,

Dana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s