Fiti vant!

Astazi stateam de vorba cu o prietena tare draga mie, o persoana cu adevarat speciala, care mi-a intrat la suflet prin simplitate, naturalete si seninatate.

Discutia noastra, care a durat un masaj somatic si un drenaj limfatic 🙂 , a pornit de la “de ce”-uri si de la “cum se face ca…” si a juns la cateva exercitii superbe de imaginatie, la filozofari, vise si idealuri.

Astfel, m-a mai izbit o idee astazi. Spun ca m-a izbit pentru ca asa resimt momentele de “wow”, de “la asa ceva nu m-am gandit pana acum”. Nu spun ca este valabil pentru toata lumea, dar pentru noi, la momentul respectiv, a avut sens pentru o parte din realitatea in care traim.

Pentru ca nu am reusit sa identificam un punct zero, un inceput pentru tot ce exista pe aceasta lume, sau, mai precis, nicio teorie din cele existente nu ne-a satisfacut pe deplin, am mers pe firul imaginatiei si am pasit in ritm de dans pe tonalitatile pe care ni le-a dictat mintea si simtirea.

Nu ne-am lamurit referitor la cum am aparut pe aceasta lume, noi oamenii, dar am putut vedea sistemul din care facem parte (noi, prin ochii nostrii de copile incitate de subiect).

Cat de frumos ar fi sa ne vedem ca picaturi de apa… In acest context, viata noastra poate fi ca circuitul apei in apanatura. Picam din cer si ajungem pe pamant. Unii hranim plantele si vietatile, altii aducem inundatii si prapad. Unii ajungem in ape cristaline, altii in mari sarate si lacuri tulburi. Locul in care ajungem tine de alegerile pe care le facem in cadere, dar si de “forte” exterioare noua. Ne lasam purtati de vant sau ne incapatanam sa ajungem cu orice pret intr-un loc pe care noi il consideram a fi ideal (care poate fi cu adevarat sau nu).

Ne traim viata dupa cum ne-am hotarat-o pentru ca mai apoi sa ne evaporam. Ajungem din nou sus, formam nori si la momentul potrivit, printr-o confluenta de forte exterioare, condensam si ajungem din nou in circuit. Teoria este mult mai fezabila celor care cred in reincarnare sau in succesiunea lectiilor pe care le avem de invatatpana ce pasim in afara sistemului.

Intrebarea fiereasca ce a urmat a fost “cum iesim din sistem”. Ce facem si ce suntem daca nu mai suntem picaturi de apa?

Suntem vant, suntem vantul care poarta picaturile de apa, vantul care poarta curenti reci sau calzi de colo-colo, care aduce sau alunga norii. Urmatorul pas este sa fim vant!

Pentru toti cei carora le place sa viseze cu ochii deschisi, sa isi imagineze, sa simta, sa se bucure, sa creasca…fiti vant! Aceasta este urarea mea pentru voi astazi.

O zi mimunata sa aveti si multumesc, scumpa prietena!

Dana

Advertisements

One thought on “Fiti vant!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s