Ce este terapia Bowen?

Incepand cu luna septembrie in lista noastra de servicii se adauga si terapia Bowen tinuta de Adriana Ungureanu, terapeut Bowen nivel avansat, acreditat de Academia de Terapie Bowen din Australia. Va invit sa cititi mai multe despre asta, iar pe cei interesati va asteptam sa ne contactati pentru programare.

Tehnica Bowen este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului nostru corp. Suntem fiecare in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim pot sa se manifeste diferit. Exista insa un “medic” care stie exact ce este in neregula si unde este localizata cauza problemelor –  “Doctorul Interior” care preia comanda si incepe procesul de vindecare, prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locatii precise de pe corp.

Ce inseamna mai precis terapie holistica?

Holismul (in greaca veche “holos” inseamna intreg, tot) este notiunea centrala a terapiilor alternative si complementare, adica accentul este pus pe intreaga fiinta umana, compusa din partea fizica, cea mentala, cea emotionala si cea spirituala

Terapia holistica difera de medicina traditionala prin urmatoarele particularitati:
* trupul si sfletul nu sunt separate sau izolate, ci tratate ca fiind interconectate, iar pacientul este privit ca un intreg (nu se trateaza doar organul bolnav);bowen-405
* sanatatea se defineste prin starea de bine, nu prin lipsa de boli, iar principala preocupare a pacientilor trebuie sa fie prevenirea bolii, nu vindecarea ei;
* deseori, organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fara nici o medicatie.
Foto: http://drsafiakassam.com/bowen-therapy/

Fondatorul tehnicii Bowen, este Tom Bowen. Acesta a constatat ca organismul nostru dispune de abilitatile necesare rezolvarii oricarei afectiuni si ca aceste abilitati se declansaza in momentul in care se realizeaza relaxarea totala a corpului. Noi nu impunem corpului o comanda din afara, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul, sa se intoarca la matricea originala. Multa lume crede in teoria conform careia am fost dotati de Creatorul nostru cu toate facilitatile necesare supravietuirii, avand tot ce ne trebuie pentru pastrarea unei stari de sanatate propice. Prin Bowen nu se urmareste rezolvarea prin invadarea corpului cu substante artificiale sau metode care pot face mai mult rau decat bine; ci se cere organismului sa intreprinda masurile necesare pentru vindecare, in propriul sau ritm, oferindu-i timp si respectandu-i limitele.

In ce consta o sedinta de terapie Bowen?

Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice de pe corp. Exista pauze de cateva minute intre secventele de miscari; acestea sunt foarte importante si necesare pentru a imagesoferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmitatorilor. Aceasta este singura terapie pe care un terapeut o poate aplica unui numar de pana la zece pacienti, in acelasi timp, cu rezultate maxime.

Foto: http://www.bowen-therapy.co/Bowen/bowen-testimonials.asp

Terapia Bowen lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic, avand un efect de relaxare foarte profunda la nivelul intregului corp si facilitand declansarea mecanismului de auto-vindecare.

Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei, precum si in cazuri de stres, oboseala cronica, migrene, dezechilibre hormonale si emotionale, iar lista poate continua.

Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen!”

Spune Adriana Ungureanu, Terapeut Bowen, detinator al diplomei nivel Avansat

Surse:

http://www.bowtech.ro/ro/

http://terapeuti.ro/terapie/terapie-holistica/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s